zondag 5 december 2010

Drie Durf Dagen

Woensdag
Al dagen van te voren was het het gesprek van de school op de opleiding, de lifestyleweek met als thema 'durven'. De wildste verhalen gingen rond, vlotten bouwen, banjeren door de bossen en dit met een temperatuur van -15.
Toen het eindelijk woensdag was, en ik, aangekleed alsof het -40 was, op de bestemming was, zag ik dat het om een survivalparcours ging. Oke, in ieder geval niks met vlotten bouwen.
Nadat de groepen waren gemaakt, begonnen we aan het parcours en ik moet toegeven dat ik het best leuk vond. Ik heb geabseild, wat eng was maar ik heb het wel gedaan! De kou was vervelend maar ook dit viel mee omdat we binnen konden opwarmen. Tijdens het parcours konden we als groep punten verdienen en stiekem hoopte ik dat we een spa-behandeling konden winnen, het parcours lag namelijk achter een thermae. Helaas helaas, geen prijs voor ons.
Tegen half drie had iedereen het wel gezien en werd de volgende opdracht uitgelegd..wat zouden we gaan doen?! Geruchten over heel Nederland doorreizen per trein verspreidden zich snel, dus ik was erg benieuwd...
Toen we met zijn alle in een veel te kleine squashruimte waren gepropt, kregen we te horen dat mijn groepje en ik de dag erna naar Arhnem gingen, maar waarom dat wist niemand....

Donderdag
Vandaag ben ik vroeg opgestaan om om half tien in Arnhem te zijn voor de twee dag van de lifestyleweek. Nog steeds was het een raadsel wat we gingen doen. Eenmaal op het station hebben we met de groep een foto gemaakt en niet lang daarna ontvingen we de opdracht...een dagprogramma maken voor de groep die vrijdag naar Arnhem gaat.
Wow, dit had ik niet verwacht. Omdat het thema 'durven' was, had ik verwacht dat we liedjes midden op de markt moesten zingen...minstens.
Omdat het nog steeds ijskoud was, hebben we een cafeetje opgezocht en daar zijn we begonnen met brainstormen. Onder het genot van een warme chocomel van slagroom kwamen al snel de eerste ideeen.
Na een uurtje besloten we de stad verder in te gaan om inspiratie op te doen en als snel kwamen we een nieuw cafeetje tegen, Urban Chef. We gingen naar binnen en wisten, hier blijven we heel de middag. Het eten was heerlijk Italiaans en vers, net zoals de appelsap. Wat een ontdekking!!
We hebben hier de opdracht verder uitgewerkt en zijn na twee uurtjes weer verder gegaan om de special task te vervullen. We vonden een feestkledingwinkel en hier hebben we foto's gemaakt in de etalage.
Rond vier uur hebben we de trein terug gepakt. Het was een geslaagde dag waarop we een mooi dagprogramma hebben gemaakt en het was ook nog eens erg gezellig! Ik keek zelfs al een beetje naar vrijdag uit!

Vrijdag
Vandaag speelt het programma zich voor onze groep af in Den Bosch, ideaal want daar woon ik! De opdrachten die we kregen van de groep die donderdag in Den Bosch was, waren makkelijk dus hier waren we snel klaar mee. Doordat ik in Den Bosch woon, weet ik redelijk veel van de stad en hoefden we niet te zoeken. Om half twaalf waren we klaar dus we hebben nog even gewinkeld en daarna was het dan eindelijk tijd voor weekend!

Dit waren drie bijzondere dagen waar ik vooraf totaal geen zin in had, maar het tegendeel werd bewezen. Het was gezellig en inspirerend, ondanks de kou!