maandag 21 februari 2011

Bananenonderbroek

Wat is het?
Een boxershort van bananen?! Oke, misschien niet direcht van bananen maar wel van bananenvezels. De stof wordt gemaakt van de schors van de bananenplant en zit, heel verassend, erg lekker. Helaas is te boxershort niet eetbaar...
Waarom is het cool?
Hallo, wie wil er nu geen eetbaar ondergoed?! Deze boxershort is milieubewust en ziet er nog cool uit ook. Vaak wordt bij duurzame kleding aan suffe stoffen en kleuren gedacht, maar deze boxershort ziet er erg lekker uit. Bananenvezel is een erg duurzaam materiaal en daarom cool!



zondag 20 februari 2011

Prikkende kleding?

Wat is het?
Kleding die gemaakt wordt van brandnetel. Klinkt raar en prikkelig maar dat is het niet. Doordat het lichter is dan katoen voelt het erg prettig aan, daarnaast is het ook een stuk sterker.

Waarom is het cool?
Katoen heeft veel water nodig en er komen veel bestrijdingsmiddelen bij kijken. Bij brandnetels is dit niet het geval, het is praktisch onkruid! Veel duurzamer dus. Ook zal het voor veel mensen een beleving zijn om kleding van brandnetel te dragen, vooral omdat dit voor velen een nieuwe ervaring zal zijn. De kleding doet zeker niet onder voor 'normale' kleding, de kleuren zijn prachtig diep door de structuur van de brandnetel.



Recycle Schoen

Wat is het?
Deze schoen van Timberland is gemaakt van gerycycled plastic en is 100% afbreekbaar. De schoen is ontworpen door Pharrel Williams

Waarom is het cool?
Schoenen en duurzaamheid is niet de meest voor de hand liggende combinatie. De schoenen van Timberland worden door voornamelijk jongeren gedragen, en de meeste jongeren zijn niet genoeg bezig met duurzaamheid. Deze schoen laat jongeren op een coole manier bezig zijn met het milieu zonder er veel voor te hoeven doen. Er komen ook biologisch afbreekbare sneakers uit, en deze zullen waarschijlijk ook in de smaak vallen bij jongeren.
Schoenen recyclen is nog maar een begin. Wie weet recyclen we over een paar jaar onze hele garderobe...