zondag 3 juli 2011

Leerarrangement 3 Appearance

Leerarrangement Appeareance

Het derde leerarrangement ‘appearance’ stond in het teken van het organiseren van een mini evenement, ook wel de appearance experience genoemd. Op dit evenement kon je bij de stand van onze projectgroep je handtas laten analyseren. Er valt zoveel af te lezen aan de handtas van een vrouw, bijvoorbeeld of de vrouw een chaoot is, of juist erg opgeruimd. Heeft ze een baan, of vindt ze het leuk om drie keer per week op stap te gaan?
Dit evenement was erg geslaagd, maar vooraf had ik andere verwachtingen over appearance. Ik dacht dat het voornamelijk met mode te maken had. Omdat dat niet het geval was, ga ik alsnog in op de mode, door middel van overzicht van trends op het gebied van mode voor het seizoen zomer 2011.

.All bright
Louis Vuitton, Prada, Haider Ackermann Spring/Summer 2011
Kleur is dit seizoen een van de belangrijkste trends. Na een winter van overwegend camel, zwart en blauwtinten was er dit seizoen een ware coloursplash op de catwalk te zien. Fel rood, roze, geel en groen voerden de boventoon. Combineer deze trend gerust kleur op kleur.
Kleuren: Felrood, roze, blauw, groen, geel
Gezien op de catwalk bij: Sonia Rykiel, Marc Jacobs, Haider Ackermann, Louis Vuitton, Prada, Fendi, Max Mara, Jil Sander, Marni en vele anderen
2.Jungle Pastel


Chloe, Marc by Marc Jacobs en Valentino spring/summer 2011

Natuurlijke kleuren in zachte tonen. De camelkleuren van voorgaande seizoenen blijven komend voorjaar maar zijn zachter en neigen meer naar beige.  Ook licht bosgroen kwam in verschillende collecties terug.
Gezien op de catwalk bij: Chloe, Marc bij Marc Jacobs, Valentino
Kleuren: Zacht camel, beige, wit en olijfgroen
3.Veren tooi


Chanel, Zac Posen en Gucci spring/summer 2011

Veertjes waren er op de catwalk overal, bij Chanel, Dior, Zac Posen en Gucci. Sophisticated verwerkt langs de randen van jurken of jasjes, maar ook in haaraccessoires kwam ze veelvuldig voorbij. 
Gezien op de catwalk bij: Chanel, Dior, Zac Posen en Gucci.
Kleuren: nude, zwart en felle kleuren.
4. Easy White

Celine, Valentino, Chloe Spring/Summer 2011
Clean white werd veel gezien bij de belangrijkste shows in Parijs. Modehuizen Chloe en Celine showden serene witte outfits die uitblinken in eenvoud. Deze look lijkt gevaarlijk om te copieren, maar heeft de meeste kans van slagen met bijvoorbeeld een simpele jurk of perfect gesneden bloesje. Combineer met ballerina's voor een typische Chloe look.

Gezien op de catwalk bij: Chloe, Valentino, Celine, Stella McCartney, Dries van Noten, The Row, Alexander Wang en vele anderen
Kleur: wit(!) eventueel gecombineerd met poedertinten.
 5. Sheer Luxury

Givenchy, Chloe, Chanel Spring/Summer 2011

De transparante stoffen zijn dit seizoen terug in verfijnde vorm. De stof werd vaak gebruikt voor lange rokken en zwierige jurken, zoals te zien bij Chanel en Givenchy
Gezien op de catwalk bij: Chanel, Givenchy, Valentino, Chloe, Dior en Celine
Kleuren: alle kleuren van zwart, rood, groen, wit tot poeder




Geen opmerkingen:

Een reactie posten