donderdag 13 augustus 2015

WANNABE


        Wannabe

Oké, ik geef het toe. Ik wil heel graag een fitgirl zijn, superstrak en super healthy. Maar ik kom nog niet echt in de buurt. Niet echt. Oké, helemaal niet.

Terwijl ik dit schrijf eet ik een stroopwafel, m’n tweede, en denk aan mijn bikinilijf en dat dat over twee dagen al superstrak moet zijn. Dan lig ik namelijk op  het strand in Spanje.

 

Volgend jaar toch iets eerder beginnen met deze challenge, ik neem het me ieder jaar weer voor en ieder jaar kom ik met dezelfde smoesjes.

Ik vind het lastig om tevreden te zijn met mijn lijf als ik op Instagram de meest fitte vrouwen voorbij zie komen. Vaak hebben zij het roer volledig omgegooid en zijn ze in slechts weken getransformeerd van chubby girl tot een strakke fitnessqueen.

 

Ik weet ook wel dat dit niet reëel is, en dat ik vooral moet doen waar ik me goed bij voel, maar ik kan niet ontkennen dat het geen invloed op me heeft. En dus pak ik straks braaf mijn yoga matje en zet youtube aan, om thuis nog snel even een heel klein beetje een fitgirl te worden.

DE OMGEKEERDE WERELD


      De omgekeerde wereld

Webshops, er zijn er ontelbare van. Als je weet waar je naar op zoek bent en waar je het kan vinden, is dit een uitkomst. Maar wanneer je gewoon even aan het rondsnuffelen bent, kan het nog wel eens overweldigend zijn. Want hoe weet je nou of dit de beste aanbieding is? Of je niet ergens anders een mooier product vind? En of de site wel betrouwbaar is?

 

Wat begon als een enorme kans voor beginnende ondernemers, loopt vaak uit op een deceptie. Want hoe val je in hemelsnaam op tussen al die andere sites die Ibiza-style armcandy verkopen!?

 

Om de speld in de hooiberg te vinden zijn er nu verschillende winkels geopend die producten van webshops fysiek aanbieden. Een van deze winkels is Webshops Only, in de Vughterstraat in Den Bosch. Hier kunnen webshops een kastruimte huren waar zij tijdelijk hun spulletjes uitstallen en verkopen. Natuurlijk allemaal vergezeld met visitekaartje zodat de bezoeker de site de volgende keer wél weet te vinden.

Om de zoveel weken of maanden wisselt het assortiment en zo wordt een winkel gecreëerd met een divers aanbod.

 

Ik vind het een geweldig idee en baal een beetje dat ik er zelf niet ben opgekomen.
 
 

 

 

FESTIVALISERING VAN NEDERLAND


        Festivalisering van Nederland

Het is een trend van de laatste jaren, de opkomst van festivals in Nederland. Vooral in de zomer is er geen weekend dat er geen festivals gepland staan. Deze festivalisering gaat ten koste van de traditionele clubs, want waarom geld uitgeven aan een muffe tent met dure drank als je ook buiten in de zon kan dansen?

 

Voor veel festivalbezoekers is het de sfeer waarvoor ze komen. Lekker zonnetje, mooie aankleding, lekkere muziek, fijne foodtrucks en lekkere drankjes.

Hoewel festivals vooral populair zijn onder jongeren, is het een kostbare hobby. Niet gek dus dat clubs hieronder lijden, je kan je geld tenslotte maar één keer uitgeven.

 

Wil je als club het hoofd boven water houden, dan is het belangrijk om hierop in te spelen. Zo zijn grote clubs als Fox en Lucky nu voornamelijk organisatoren van festivals.

 

 
Trendwatcher Farid Tabarki ziet de laatste jaren onder jongeren een verschuiving van uitgaan in ‘fancy clubs’ naar festivals en uitgaansgelegenheden met een ‘Berlijn-achtige setting’, zoals leegstaande kantoorgebouwen. “Vroeger had je een handvol festivals en dat was het. Nu is het aanbod enorm. De clubs in de grote steden hebben het daardoor moeilijk. Het jongere uitgaanspubliek wil geen gelikte discotheek meer, maar een uitgaanservaring die wat avontuurlijker aanvoelt, geheimzinniger. Het mag weer ruiger en experimenteler zijn.”
 
 
 
 

BOULEVARD DEN BOSCH


  Boulevard Den Bosch

Elk jaar in augustus is het weer feest in Den Bosch, dan vind de Boulevard plaats, een theaterfestival wat voornamelijk plaats vind op de Parade, onder de rook van de Sint Jan Kathedraal. Dit festival draait om creatieve, out of the box, kleinere theatercollectieven die theater wat toegankelijker willen maken.

 

Hoewel de kunstsector het al jaren moeilijk heeft, is dit evenement al jaren lang succesvol, met mooi weer natuurlijk wat meer dan wanneer het een regenachtige zomer is.

Ook dit jaar is het elke avond weer volle bak. Met grappige voorstellingen als: ‘Omgaan met vrouwen, het vervolg’, spreekt het festival zowel diehard theaterliefhebbers als dagjesmensen aan.

Het festival biedt voor ieder wat wils, wil je een dagje lowbudget? Dan zijn er korte performances voor slechts een paar euro, sommige voorstellingen zijn zelfs gratis. Voor wie echt het hele festival wil mee maken, rijden er busjes langs de diverse locaties om zo niks te missen van de creativiteit.

 

Maar ook voor wie geen theaterfan is, is het festival een bezoekje waard. ’s Avonds wanneer het donker wordt, krijgt het terrein een magische sfeer. De lampjes in de bomen, een warm zomerbriesje, de Sint Jan op de achtergrond en natuurlijk een lekker wijntje erbij. Dit is het echte vakantie gevoel, en dat in eigen stad.

 

Tijdens dit soort evenementen ben ik blij dat ik in Den Bosch woon!
 
 

DEN BOSCH, STAD VOL HOTSPOTS


Den Bosch, stad vol hotstops

Wie aan Den Bosch denkt, denkt misschien niet meteen aan een hippe, trendy stad. Den Bosch heeft de reputatie van een bourgondische stad, en deze naam is zeker terecht. De laatste jaren openen er steeds meer restaurants voor iedere doelgroep en budget.

Ook hebben de ondernemers in Den Bosch hebben ontdekt dat de eetcultuur steeds belangrijker wordt en ontbijt en lunchtentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Straatjes die een aantal jaren geleden nog niet noemenswaardig waren, zijn nu de hotspots van Den Bosch met spots als NomNom, Creme en Dit.

 

Daarnaast zijn er in Den Bosch heeft laatste jaar diverse wijnbars geopend. Bars die zich specialiseren op het schenken van echte kwaliteitswijnen en sommeliers die echt verstand van zaken hebben, een factor die de bezoeker een extra beleving meegeeft.

Bezoekers van deze bars zijn op zoek naar een extra dimensie in het beleven van hun vrije tijd en zijn bereid hier extra voor te betalen.

 

Ook worden food trends uit grotere steden steeds sneller opgepikt. Zo heeft Den Bosch nu een heus burgerrestaurant genaamd Bar 35.


VERMAN JEZELF


     Verman jezelf!

In de schoenenbranche volgen trends elkaar razendsnel op, elk seizoen staan er weer nieuwe modellen en designs in de winkel. Een grote trend van de afgelopen maanden zijn natuurlijk de witten sneakers geïnspireerd op de Adidas Stan Smiths. Nu het najaar voor de deur staat is het tijd om te inventariseren wat de komende maanden het straatbeeld zal domineren.

 

Al een aantal jaar heeft de mode wat androgyne kantjes, strakke silhouetten, boyfriendjeans en kraakheldere witten blouses zijn niet meer weg te denken uit de winkels. Nu is het tijd om deze trend eindelijk door te voeren naar de schoenenmode.

Wie een willekeurige schoenenwinkel binnenloopt, valt het meteen op. Op herenschoenen geïnspireerde veterschoentjes voeren de boventoon. Afgewerkt in luxe materialen zoals lak, huid, mettalic en suède om een toch een vrouwelijke look te creëren. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de zool, dikke profielzolen maken deze schoenen edgy en comfortabel zonder hun coole uitstraling te verliezen.


THE WORLD IS A PLAYGROUND


   The world is a playground

De stad wordt steeds meer en meer een speeltuin voor volwassenen. Wat begon met verschillende creatieve vormen van streetart om het straatbeeld wat mooier te maken, is nu doorgesijpeld tot de manier waarop we onze vrije tijd willen spenderen. We werken veel en hard en hebben niet veel vrije tijd. Die spaarzame uurtjes dat we wel vrij zijn, willen we doorbrengen met vrienden en ten volste benutten. Fun is hier het codewoord. En daarom dobberen we op zondag door de grachten in ons rubberbootje, eten we een  burger op het foodfestival, gaan we los op een springkussenfestival en brakken we op zondag uit terwijl we mee doen aan een jeu de boules toernooi.

 

KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT


 

    Kwaliteit boven kwantiteit

De tijd van overdaad is voorbij, we willen ons geld goed besteden en zeker weten dat we waar voor ons geld krijgen. Kwaliteit is waar het om draait, het proeven en écht beleven van producten en smaken, en we zijn bereid dat wat extra moeite voor te doen.

Ik zie het om me heen gebeuren, in de stad waar ik woon. Kleine delicatessenzaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Denk aan een traditionele bakkerij, een speciaalzaak die lokale producten verkoopt, een luxe viswinkel.

De zoektocht naar de beste producten is onderdeel geworden van het ritueel rond onze eetcultuur.

 

Groente, vlees en aardappels is niet meer genoeg, de experience economy is ook doorgedrongen in de manier waarop we eten. Het doen van de wekelijkse boodschappen is niet langer een saaie verplichting maar kan gezien worden als een uitje. Lekker struinen langs verschillende zaakjes, proeven, inspiratie opdoen en ’s avonds een heerlijk diner bereiden.

 


FIRSTWORLDPROBLEMS PILLS



Firstworldproblems pills

Met je schone sok in een plas water gaan staan, dat je thuiskomt en je lievelingskoekjes op zijn of dat je wifi het niet doet in de bus. Echte firstworldproblems die iedereen elke dag meemaakt en die heus heel vervelend zijn.

Thank God dan ook voor deze ‘medicijnen’. Pepermuntpilletjes die al je firstworldproblems als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Een supergrappig idee en leuk om je vrienden cadeau te doen in tijden van grootste wereldproblemathiek. Er zit echter ook een serieus kantje aan deze pilletjes, het is een initiatief van het AidsFonds en met de opbrengst van deze pillen wordt ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot hiv-medicatie.


MY PERFECT IMPERFECTION





 
My perfect imperfection
Een perfecte outfit, met perfecte schoenen op een perfecte authentieke tegelvloer met een perfecte latte in je perfect gemanicuurde hand. Dit is het beeld wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen op Instagram.
Iedereen leeft een geweldig leven, is vaker op vakantie dan aan het werk, en eet, aan alle foodporn te zien, dagelijks in de mooiste restaurants.
En hoewel we weten dat Instagram een gestileerde weergave van het echte leven is, maakt het me toch af en toe enigszins jaloers.
Maar dat ik niet de enige ben die moe wordt van de supergestyle ontbijttafels vol granola, verse pioenrozen en een quasi nonchalant toegevoegd designhorloge, blijkt uit de opmars van accounts die ‘het echte leven’ laten zien.
 
Bekende instagrammers als Sarah Jessica Parker en Chrissy Teigen posten regelmatig selfie’s zondér make up en zelfs zonder filters. Ze laten zien dat zij, ondanks dat ze waarschijnlijk een perfect leventje leiden, ook zo hun struggles hebben en ’s ochtends ook wakker worden met ontploft haar of een pukkel. Lekker down to earht en herkenbaar.
 
Daarnaast zijn er typjes als Lena Dunham, New Yorks, hipster en een bepaalde I dont care stijl, die Instagram een stukje leuker maken. Zij zou net zo goed je buurmeisje kunnen zijn, alleen dan net een tikkeltje komischer. Met haar simpele, realistische foto’s en hilarische teksten lijkt het alsof ze er echt geen zak om geeft wat anderen van haar denken. Een eigenschap die te lang niet in één adem met Instagram genoemd werd.