donderdag 13 augustus 2015

BOULEVARD DEN BOSCH


  Boulevard Den Bosch

Elk jaar in augustus is het weer feest in Den Bosch, dan vind de Boulevard plaats, een theaterfestival wat voornamelijk plaats vind op de Parade, onder de rook van de Sint Jan Kathedraal. Dit festival draait om creatieve, out of the box, kleinere theatercollectieven die theater wat toegankelijker willen maken.

 

Hoewel de kunstsector het al jaren moeilijk heeft, is dit evenement al jaren lang succesvol, met mooi weer natuurlijk wat meer dan wanneer het een regenachtige zomer is.

Ook dit jaar is het elke avond weer volle bak. Met grappige voorstellingen als: ‘Omgaan met vrouwen, het vervolg’, spreekt het festival zowel diehard theaterliefhebbers als dagjesmensen aan.

Het festival biedt voor ieder wat wils, wil je een dagje lowbudget? Dan zijn er korte performances voor slechts een paar euro, sommige voorstellingen zijn zelfs gratis. Voor wie echt het hele festival wil mee maken, rijden er busjes langs de diverse locaties om zo niks te missen van de creativiteit.

 

Maar ook voor wie geen theaterfan is, is het festival een bezoekje waard. ’s Avonds wanneer het donker wordt, krijgt het terrein een magische sfeer. De lampjes in de bomen, een warm zomerbriesje, de Sint Jan op de achtergrond en natuurlijk een lekker wijntje erbij. Dit is het echte vakantie gevoel, en dat in eigen stad.

 

Tijdens dit soort evenementen ben ik blij dat ik in Den Bosch woon!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten