donderdag 13 augustus 2015

FESTIVALISERING VAN NEDERLAND


        Festivalisering van Nederland

Het is een trend van de laatste jaren, de opkomst van festivals in Nederland. Vooral in de zomer is er geen weekend dat er geen festivals gepland staan. Deze festivalisering gaat ten koste van de traditionele clubs, want waarom geld uitgeven aan een muffe tent met dure drank als je ook buiten in de zon kan dansen?

 

Voor veel festivalbezoekers is het de sfeer waarvoor ze komen. Lekker zonnetje, mooie aankleding, lekkere muziek, fijne foodtrucks en lekkere drankjes.

Hoewel festivals vooral populair zijn onder jongeren, is het een kostbare hobby. Niet gek dus dat clubs hieronder lijden, je kan je geld tenslotte maar één keer uitgeven.

 

Wil je als club het hoofd boven water houden, dan is het belangrijk om hierop in te spelen. Zo zijn grote clubs als Fox en Lucky nu voornamelijk organisatoren van festivals.

 

 
Trendwatcher Farid Tabarki ziet de laatste jaren onder jongeren een verschuiving van uitgaan in ‘fancy clubs’ naar festivals en uitgaansgelegenheden met een ‘Berlijn-achtige setting’, zoals leegstaande kantoorgebouwen. “Vroeger had je een handvol festivals en dat was het. Nu is het aanbod enorm. De clubs in de grote steden hebben het daardoor moeilijk. Het jongere uitgaanspubliek wil geen gelikte discotheek meer, maar een uitgaanservaring die wat avontuurlijker aanvoelt, geheimzinniger. Het mag weer ruiger en experimenteler zijn.”
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten