Kwaliteit
boven kwantiteit
De tijd van overdaad is
voorbij, we willen ons geld goed besteden en zeker weten dat we waar voor ons
geld krijgen. Kwaliteit is waar het om draait, het proeven en écht beleven van
producten en smaken, en we zijn bereid dat wat extra moeite voor te doen.
Ik zie het om me heen
gebeuren, in de stad waar ik woon. Kleine delicatessenzaakjes schieten als
paddenstoelen uit de grond. Denk aan een traditionele bakkerij, een
speciaalzaak die lokale producten verkoopt, een luxe viswinkel.
De zoektocht naar de beste
producten is onderdeel geworden van het ritueel rond onze eetcultuur.
Groente, vlees en aardappels
is niet meer genoeg, de experience economy is ook doorgedrongen in de manier
waarop we eten. Het doen van de wekelijkse boodschappen is niet langer een
saaie verplichting maar kan gezien worden als een uitje. Lekker struinen langs
verschillende zaakjes, proeven, inspiratie opdoen en ’s avonds een heerlijk
diner bereiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten