donderdag 13 augustus 2015

MY PERFECT IMPERFECTION





 
My perfect imperfection
Een perfecte outfit, met perfecte schoenen op een perfecte authentieke tegelvloer met een perfecte latte in je perfect gemanicuurde hand. Dit is het beeld wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen op Instagram.
Iedereen leeft een geweldig leven, is vaker op vakantie dan aan het werk, en eet, aan alle foodporn te zien, dagelijks in de mooiste restaurants.
En hoewel we weten dat Instagram een gestileerde weergave van het echte leven is, maakt het me toch af en toe enigszins jaloers.
Maar dat ik niet de enige ben die moe wordt van de supergestyle ontbijttafels vol granola, verse pioenrozen en een quasi nonchalant toegevoegd designhorloge, blijkt uit de opmars van accounts die ‘het echte leven’ laten zien.
 
Bekende instagrammers als Sarah Jessica Parker en Chrissy Teigen posten regelmatig selfie’s zondér make up en zelfs zonder filters. Ze laten zien dat zij, ondanks dat ze waarschijnlijk een perfect leventje leiden, ook zo hun struggles hebben en ’s ochtends ook wakker worden met ontploft haar of een pukkel. Lekker down to earht en herkenbaar.
 
Daarnaast zijn er typjes als Lena Dunham, New Yorks, hipster en een bepaalde I dont care stijl, die Instagram een stukje leuker maken. Zij zou net zo goed je buurmeisje kunnen zijn, alleen dan net een tikkeltje komischer. Met haar simpele, realistische foto’s en hilarische teksten lijkt het alsof ze er echt geen zak om geeft wat anderen van haar denken. Een eigenschap die te lang niet in één adem met Instagram genoemd werd. 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten